Търговска марка
|
Производител
|
Тегло в грама
|
Компонентен състав1
|
Хранителна
информация за 100 гр.2
|
Сертификати3/ Забележка
|
Млечен шоколад
|
Монделийз България ЕООД, София
|
100
|
Захар, какаово масло, какаова маса, обезмаслено мляко на прах, палмово масло*, дехидрирана млечна мазнина, соев лецитин, слънчогледов лецитин, полиглицерол полирицинолеат (Е476)*, ароматизант
|
Въглхид-61
Захари-60
Белтъци-5,4
|
*Нетипични компоненти;
Претенция за 25% какаово вещество
|
Млечен шоколад с пълнеж от млечен крем с вкус на шампанско
|
Суислион ООД, Босна и Херцеговина
|
80
|
Шоколад 68%: Захар, какаово масло, пълно маслено мляко на прах (18%), какаова маса, соев лецитин, сорбитан тристеарат (Е492), полиглицерол полирицинолеат (Е476),* ароматизант
Пълнеж 32%: Захар, палмово масло, обезмаслено мляко на прах (15%), суроватка на прах, соев лецитин
|
Въглхид-55
Захари-53
Белтъци-6
|
*Нетипични компоненти;
Претенция за 33% какаово вещество
|
Своге
млечен шоколад
|
Монделийз България ЕООД, София
|
90
|
Захар, какаово масло, какаова маса, обезмаслено мляко на прах, суроватка на прах, палмова/ший мазнина, млечна мазнина, соев лецитин, слънчогледов лецитин, полиглицерол полирицинолеат (Е476)*, ароматизант
|
Въглхид-60
Захари-59
Белтъци-5,6
|
*Нетипични компоненти;
Претенция за 25% какаова маса
|
Alpine milk lait
|
Монделийз България ЕООД, София
|
85
|
Захар, какаово масло, обезмаслено мляко на прах, какаова маса, суроватка на прах, млечна мазнина, соев лецитин, лешникова паста, ароматизант
|
Въглхид-59
Захари-58
Белтъци-6,3
|
*Нетипични компоненти;
Претенция за 30% какаова маса
Нечетлив етикет!
|
Alpine milk
snack format
|
Монделийз България ЕООД, София
|
45
|
Захар, какаово масло, обезмаслено мляко на прах, какаова маса, суроватка на прах, млечна мазнина, соев лецитин, полиглицерол полирицинолеат (Е476)*, лешникова паста, ароматизант
|
Въглхид-59
Захари-59
Белтъци-6,2
|
- Cocoa life
*Нетипични компоненти;
Претенция за 27% какаова маса
|
Alpinella
milk chocolate
|
Terravita Sp. zo. o. Познан, Полша
|
90
|
Захар, какаово масло, пълномаслено мляко на прах, какаова маса, суроватка на прах, палмова мазнина*, соев лецитин, полиглицерол полирицинолеат (Е476)*, ароматизант
|
Въглхид-61
Захари-60
Белтъци-5,8
|
*Нетипични компоненти;
Претенция за 25% какаова маса
|
Beyond Time
Belgian chocolate
|
The Belgian chocolate group, NV, Белгия
|
100
|
Захар, какаово масло, пълномаслено мляко на прах,, какаова маса, лактоза*, соев лецитин, ароматизант
|
Въглхид-56,6
Захари-55,4
Белтъци-5,5
|
*Нетипични компоненти;
Претенция за 32,5% какаово вещество
|
Choklad ljus
Milk chocolate
|
Произведено за IKEA
|
100
|
Захар, какаово масло, пълно маслено мляко на прах, какаова маса, суроватка на прах, лактоза*, млечна мазнина, обезмаслено мляко на прах, соев лецитин, ароматизант
|
Въглхид-61
Захари-60
Белтъци-5,8
|
- UTZ
*Нетипични компоненти;
Претенция за 30% какаово вещество
На руски език е– 25%!
|
Delices de Belgique
|
Delices de Belgique, Herentals, Белгия
|
100
|
Захар, какаово масло, пълномаслено мляко на прах, какаова маса, лактоза*, суроватка на прах, лецитин, ароматизант
|
Въглхид-56,6
Захари-55,4
Белтъци-5,9
|
*Нетипични компоненти;
Претенция за 32,5% какаова маса
|
Fine carre
Milk chocolate
|
Произведено за Lidl
|
200
|
Захар, какаово масло, суха сметана (16%), какаова маса, пълно маслено мляко на прах (5%), суроватка на прах, слънчогледов лецитин, ароматизант
|
Въглхид-52,7
Захари-51,8
Белтъци-6,2
|
- UTZ
- FSC
Претенция за 33% какаова маса
|
Ion break
|
ИОН АД, Гърция
|
85
|
Захар, мляко на прах, какаово масло, какаова маса, суроватка на прах, лактоза*, соев лецитин, ароматизант- ванилия
|
Въглхид-54,3
Захари-46,5
Белтъци-9,2
|
*Нетипични компоненти;
Претенция за 30% какаова маса
|
J.D.Gross, Milk chocolate
|
Lidl Stiftung, Germany
|
125
|
Захар, какао масло, мляко на прах, какаова маса, млечна мазнина, соев лецитин, ароматизант
|
Въглхид-50,4
Захари-49,4
Белтъци-7,3
|
- Fairtrade
- FSC
Претенция за 32% какаова маса
|
Leona
Cream bar
|
Ил Трейдинг, София, Произход- Македония
|
75
|
Захар, палмова мазнина*, суроватка на прах, какаова маса (7%), соево брашно*, соев лецитин, полиглицерол полирицинолеат (Е476)
|
Въглхид-59,5
Захари-55,8
Белтъци-3
|
*Нетипични компоненти
|
Lindor
Lait milch
|
Инкофудс ООД, Казичене
|
100
|
Захар, растителни мазнини*, какаово масло, какаова маса, пълно маслено мляко на прах, лактоза*, обезмаслено мляко на прах, млечна мазнина, соев лецитин, ечемичен малцов екстракт*, ароматизант
|
Въглхид-44
Захари-60
Белтъци-4,6
|
- Cocoa
*Нетипични компоненти;
Претенция за 31% какаова маса
|
Lindt
|
Линдт/Шпрунгли, Швейцария
|
100
|
Захар, какаово масло, пълномаслено мляко на прах, какаова маса, лактоза*, обезмаслено мляко на прах, млечна мазнина, соев лецитин, ечемичен малцов екстракт*, ароматизант
|
Въглхид-57
Захари-56
Белтъци-6,5
|
*Нетипични компоненти;
Претенция за 31% какаова маса
|
LZ
аериран млечен шоколад
|
Нестле България АД
|
35
|
Захар, какаово масло, обезмаслено мляко на прах, какаова маса, суроватка на прах, млечна мазнина, слънчогледов лецитин, ароматизант- ванилия
|
Въглхид-54,7
Захари-53,7
Белтъци-8,6
|
Претенция за 31% какаова маса
|
Merci
|
August Storck KG, Berlin, Германия
|
100
|
Захар, какаово масло, пълномаслено мляко на прах (23,5), какаова маса, млечна мазнина, соев лецитин, ароматизант- ванилия
|
Въглхид-50,6
Захари-49,8
Белтъци-7,1
|
Претенция за 32% какаова маса
|
Milka
Alpine milk
|
Монделийз България ЕООД, София
|
100
|
Захар, какао масло, мляко на прах, какаова маса, суроватка на прах, млечна мазн., соев лецитин, лешникова паста*, ароматизант
|
Въглхид-59
Захари-58
Белтъци-6,3
|
*Нетипични компоненти;
Претенция за 30% какаова маса
|
Pergale
milk chocolate
|
AB Vilniaus Pergale, Литва
|
93
|
Захар, какаово масло, пълномаслено мляко на прах, какаова маса, обезмаслено мляко на прах, соев лецитин, полиглицерол полирицинолеат (Е476)*, ароматизант
|
Въглхид-58
Захари-56
Белтъци-8,8
|
*Нетипични компоненти;
Претенция за 27% какаова маса
|
Ritter sport
Alpine milk chocolate
|
Alfred Ritter GmbH, Germany
|
100
|
Захар, пълно маслено мляко на прах (20%), какаово масло, какаова маса, лешникова паста*, соев лецитин
|
Въглхид-54
Захари-53
Белтъци-8,2
|
*Нетипични компоненти;
Претенция за 30% какаова маса
|
Ritter sport
Cocoa selection
|
Alfred Ritter GmbH, Germany
|
100
|
Какаова маса, захар, какао масло, пълномаслено мляко на прах
|
Въглхид-35
Захари-33
Белтъци-8,5
|
Претенция за 55% какаова маса
Произход от Гана
|
Ritter sport
Fine milk chocolate
|
Alfred Ritter GmbH, Germany
|
100
|
Захар, какаово масло, пълно маслено мляко на прах (21%), какаова маса, соев лецитин
|
Въглхид-48
Захари-47
Белтъци-7,3
|
Претенция за 35% какаова маса
|
Roshen, Milk Bubble
|
Рошен България ЕООД, София
|
80
|
Захар, какао, какао масло, мляко на прах, млечна мазн., палмово масло*, масла от ший и илипе*, соев лецитин, ароматизант
|
Въглхид-55,5
Захари-54,2
Белтъци-7,0
|
*Нетипични компоненти;
Претенция за 26% какаова маса
|
Schogetten
Alpine milk chocolate
|
Ludwig Schokolade GmbH, Germany
|
100
|
Захар, какао масло, сметана на прах (13%), какао, мляко на прах (5,4%), сметана мазн., соев лецитин, ароматизант
|
Въглхид-55
Захари-55
Белтъци-5,4
|
Претенция за 30% какаова маса
|
Schogetten
Alpine milk chocolate wih hazelnuts
|
Ludwig Schokolade GmbH, Germany
|
100
|
Захар, какао масло, сметана на прах, лешници (10%), какао, мляко на прах, сметана мазн., соев лецитин, ароматизант
|
Въглхид-50
Захари-50
Белтъци-6,4
|
Претенция за 30% какаова маса
|
Terravita
milk chocolate
|
Terravita Sp. zo. o. Позна, Полша
|
100
|
Захар, какаово масло, пълномаслено мляко на прах, какаова маса, суроватка на прах, соев лецитин, ароматизант- ванилия
|
Въглхид-59
Захари-59
Белтъци-5,5
|
Претенция за 30% какаова маса
|
Wesotych Swiat
Terravita
|
Terravita Sp. zo. o. Позна, Полша
|
90
|
Захар, какаово масло, какаова маса пълномаслено мляко на прах, обезмаслено мляко на прах, суроватка на прах, млечна мазнина, соев лецитин, ароматизант- ванилия
|
Въглхид-58
Захари-57
Белтъци-4,3
|
Претенция за 32% какаова маса
|
Забележки: 1В колона 5 са маркирани (болд) нетипичните за конкретния вид шоколад компоненти – например лешниците са алерген, който е маркиран ако не е отбелязан в заглавието на лицето на продукта; 2В жълт цвят са оцветени стойностите на захари надхвърлящи 50%; 3Графично или текстово представени на етикетите сертификати на продукта;
|
Коментари ( 53 общо )
anonymous
Искрено благодарим! Продължавайте все така, имаме нужда от информация.
Написан на: 14/12/2019 17:56 Докладвай този коментар
anonymous
Най-важното, което не е направено е , в кои шоколади има не ядливи неща и маргарин! Единствено е отбелязано палмовото масло, което е ок като информация, но не е написано колко е и дали макронутриентите отговарят на тези в етикета!
Написан на: 14/12/2019 20:52 Докладвай този коментар
anonymous
Поздравления за вложения труд!
Написан на: 14/12/2019 21:20 Докладвай този коментар
anonymous
Много големи благодарности!
Написан на: 14/12/2019 21:36 Докладвай този коментар
anonymous
Ако се направи предаване по някоя телевизия ще има много по-голям отзвук от тези проучвания, като задължително се представят марките, а не се крият с оправданието че се прави реклама. Това отдавна се практикува по света. Не е чудно че след всяко такова предаване, марките с ниски показатели чувствително намаляват продажбите. Същите ще бъдат принудени от пазара да подобрят качеството за да повишът продажбите, а не само да разчитът на реклама.
Написан на: 14/12/2019 22:09 Докладвай този коментар
anonymous
Слаба работа, от толкова много марки и видове шоколад ми показали двайсетина. Нямахте ли пари да купите повечко? Да ви изпрати някой?
Написан на: 14/12/2019 22:19 Докладвай този коментар
anonymous
Определено изненадващи са резултатите на Лидл. Останалите резултати са общо взето потвърждение на принципа, че щом е скъп значи е хубав. Захарта, според мен е въпрос на вкус. В южните страни шоколада е по принцип по-сладък. Само този Линдор не го разбрах - това бонбоните ли са? Доколкото знам, Инкофудс не произвеждат шоколад, а само го търгуват.
Написан на: 14/12/2019 23:33 Докладвай този коментар
anonymous
Има марка,която произвежда по оригинална рецепта.Потърсете шоколад "Гайо"Произвежда се в Пловдив и е много вкусен.Разрешават да се гледа как се произвежда.
Написан на: 15/12/2019 00:06 Докладвай този коментар
anonymous
Две марки, пак добре, ама публикувайте ги!
Написан на: 15/12/2019 01:14 Докладвай този коментар
anonymous
Моля ви свалете тази информация ! Използвана терминология и описаната технология отразяват ниското професионално ниво на специалистите провели това проучване с което се компрометира доброто име на Активни потребители.
Например- след изпичане на какаовите зърна и тяхното смилане се получава какаова маса а не посоченият "шоколадов ликьор". След пресоване на какаовата маса се получава какаовото масло и какаова пита а не посоченото " какаово масло и какаова маса"; продуктът "Cream bar" не се отнася съм групата на шоколадите, а към десертни блокчета и т.н.
Написан на: 15/12/2019 02:56 Докладвай този коментар
anonymous
Активни потребители, какво е нарушението тук и каква е новината, не става ясно. Вие съдържание на какаова маса не виждам да сте мерили. Какво означава във вашата таблица "претенции за какаова маса"?
Има ли толкова какао колкото я обявено, или няма?
Защото ако производителите продават точно каквото са обявили, вашата статия какво цели да покаже?
Потребителите, които търсят млечен шоколад, купуват млечен шоколад. Потребителите, които търсят шоколад, купуват шоколад.
Написан на: 15/12/2019 09:49 Докладвай този коментар
anonymous
Съгласен съм с последния коментар! Статията е изключително непрофесионална и тенденциозна, а от цитираните "ЕС стандарти" са извадени безмислени числа и нелогични твърдения!
Нормалното технологично съдържание на захарта може е 50% и никой не го забранява, съдържанието на какаова маса може да варира от 0% (в белия шоколад) до 99% (има такъв шоколад на Линд). Млякото може също да варира в коледни граници, според избора и желанието на производителя!
Съжалявам, че в момента всеки "специалист" има достъп до подобни форуми и сее масови заблуди!
Написан на: 15/12/2019 09:52 Докладвай този коментар
anonymous
служителите на монделийз нещо се разпищяха...
Написан на: 15/12/2019 10:26 Докладвай този коментар
anonymous
Овцете от Монделийз, с чиито боклуци са натъпкани всички магазини, защитават робовладелеца си. БРАВО, уважаеми мишки, сигурно сте горди със себе си.
Написан на: 15/12/2019 11:15 Докладвай този коментар
anonymous
В нормалните страни, когато се установят нередности и опасности в търговската мрежа и при производителите, същите се назовават ясно, за да се предпазят клиентите, а у нас какво е -казаха, че са внесени не знам си колко стотин тона пилешко месо със салмонела, но иначе по магазините нямало такова?! Какви са тези простотии, този дебилен народ съвсем за канарчета го взеха!!!!
Написан на: 15/12/2019 13:04 Докладвай този коментар
anonymous
Всичко добре, но доколкото разбрах сте сравнили съдържанието от ТЕКСТА на етикета с изискванията от ТЕКСТА на европейската директива и българската наредба. Това е проверка за съответствие на ХАРТИЯ. А съответствие на ОБЯВЕНОТО с РЕАЛНОТО съдържание не е проверявано. Тогава всеки производител може да пише каквото поиска, за да отговаря на хартия на изискванията. Реално, обаче, може да не отговаря и няма как да разберем от това проучване. А аз конкретно винаги чета етикетите, надявам се обявената информация да е истинска и само си викам ДАНО да не са излъгали.
Написан на: 15/12/2019 15:43 Докладвай този коментар
anonymous
Без лабораторни тестове приемаме всичко написано на етикета на юнашко доверие. Освен това се сещам за един репортаж по тв за измерването на фини прахови частици - контролните органи имали апаратура да мерят само частици над определен размер (май беше 10 нм), а тези под този размер не ги мерели, но също били вредни ... (Мерси, че ми казахте!) Т.е. никой не знае какво е количеството им, но със сигурност са вредни и така се изнасят занижени данни за цялостното замърсяване на въздуха. С това искам да кажа, че ако се правят реални лабораторни проучвания, трябва да се направят изчерпателно, а не с оправдания, че нямаме апаратура и да се пропускат компоненти в изследванията.
Написан на: 15/12/2019 15:46 Докладвай този коментар
anonymous
Много добро изследване! Браво на авторите. Ние знаем, че някои фирми ни продават боклуци, но тук се препотвърдиха подозренията ми. В Канада палмови и др. гадни мазнини са забранени. Време е и ЕС да ги забрани!!!
Написан на: 15/12/2019 18:12 Докладвай този коментар
anonymous
Ех преставителите на производителите как се разлаяха. Искат да ги оставят на спокойствие да тровят с боклуците си.
На Активни потребители, браво за свършената работа. Обаче ако няма адекватни мерки от контролните органи всичко ще си остане ей така... Тези жалки производители трябва да бъдат разцепени от глоби. Аз лично също смятах скъпите за по-качествени но вече ще си отварям очите на 4, когато купувам шоколад. По принцип го правя за почти всичко, което купувам но за шоколада не обръщах толкова внимание.
Написан на: 16/12/2019 11:07 Докладвай този коментар
anonymous
Нищо не ми става ясно. Кажете с две думи обобщение кои марки стават и кои са боклуци. Не всички сме химици, че да хванем смисъла.
Написан на: 16/12/2019 11:10 Докладвай този коментар
anonymous
ужасно неграмотно писание... освен паника и дъвка за другите неграмотни журналисти, нищо заслужаващо вимание. Да , не купувайте шоколод с над 50% захар, всичко друго е въпрос на възможности. Както при всички луксозни стоки...
Написан на: 16/12/2019 11:32 Докладвай този коментар
anonymous
Откога в бонбоните на Мерси няма палмова мазнина? Винаги когато съм си купувал от тях във съдържанието присъства палмова мазнина.
Написан на: 16/12/2019 11:38 Докладвай този коментар
anonymous
"Нищо не ми става ясно. Кажете с две думи обобщение кои марки стават и кои са боклуци. Не всички сме химици, че да хванем смисъла."
Всички са боклуци - над 50 % захар, останалото - палмова масло, химикали и някакви нискокачествени и свръхпреработени продукти.
Ако искаш да ядеш шоколад, проверяваш кои са най-добрите марки (има си и дори световни награди) - и си плащаш 20-30 лева за едно блокче, не 2-3 лева. Отделно за доставка...
Написан на: 16/12/2019 11:44 Докладвай този коментар
anonymous
За лаиците трябваше да напишете този става, този не .....
Написан на: 16/12/2019 14:02 Докладвай този коментар
anonymous
Браво, всичко е вярно, наистина на гърба надписите са умишлено претъпкани с уж информация на различни езици, а всъщност е да се заблуди потребителя (ТОЕСТ НИЩО ДА НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗЧЕТЕ. ) Продължавайте напред. Някои хора четата все пак.
Написан на: 17/12/2019 09:48 Докладвай този коментар
anonymous
ВНИМАНИЕ !!! МНОГО ВАЖНО!!!
МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ОТ СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ТОЗИ САЙТ ДО ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ ,ЧЕ ИМА ЕДИН ШОКОЛАД, СЪС СВЕТЛО СИНЯ ОПАКОВКА ОТ ТИПА "ФИН МЛЕЧЕН" ,НА ЧИЯТО ОПАКОВКА НЕ Е ПОСОЧЕН АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ ПРОИЗВОДИТЕЛ!!!!
ВЪОБЩЕ НЕ Е ЯСНО ,КОЙ, КЪДЕ, В КАКВИ УСЛОВИЯ И В КОЯ ДЪРЖАВА ДОРИ ГО ПРОИЗВЕЖДА!!!
МОЛЯ СИГНАЛИЗИРАЙТЕ КЪДЕТО ТРЯБВА!!
ТОЗИ ШОКОЛАД Е ТОТАЛНО РАЗПРОСТРАНЕН ВЪВ ВСИЧКИ МАГАЗИНИ НАВСЯКЪДЕ.
ОПАКОВКАТА Е "СВЕТЛО СИНЯ" ИЛИ "СИНЬО-ЛИЛАВА" . ИМА ПОСОЧЕН ЕДИНСТНЕВО ДИСТРИБУТОР "МОНДЕЛИЙЗ" НО НЯМА ПОСОЧЕН НИКАКЪВ ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ОПАКОВКАТА ЯВНО СЪВСЕМ УМИШЛЕНО ЗА ДА БЪДАТ В СИВИЯ СЕКТОР !!!!!!!!!!
Написан на: 17/12/2019 10:29 Докладвай този коментар
anonymous
ТОВА Е ШОКОЛАДА ЗА КОГОТО СИГНАЛИЗИРАМ ,ЧЕ НЯМА ПОСОЧЕН ПРОИЗВОДИТЕЛ!!!
https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fp1.akcdn.net%2Fmid%2F474331079.kraft-shokolad-fin-mlechen-80-gr.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fshokolad.pazaruvaj.com%2Fkraft%2Fshokolad-fin-mlechen-80-gr-p394007615%2F&docid=iAiU4zTqEEU5RM&tbnid=q4euTFswH8tAMM%3A&vet=1&w=250&h=133&bih=929&biw=1280&ved=2ahUKEwjWk52worzmAhVT6uAKHSD6BWYQxiAoBHoECAEQHw&iact=c&ictx=1
Написан на: 17/12/2019 10:33 Докладвай този коментар
anonymous
"МОНДЕЛИЙЗ" е бившия Крафтс, т.е.за България това е завода в Своге
Написан на: 17/12/2019 11:44 Докладвай този коментар
anonymous
Относно претенциите за терминилогията "шоколадов ликьор" . Полезно е да се чете преди да се плюе:
https://en.wikipedia.org/wiki/Chocolate_liquor
Написан на: 17/12/2019 11:50 Докладвай този коментар
anonymous
Своге-Монделийз-Крафтс-Нестле! Едно и също!
Написан на: 17/12/2019 14:22 Докладвай този коментар
anonymous
"Активни НПО потребители...". На кой да платя да пуснете едно поръчково "изследване", че нещо не ми върви бизнеса?
Написан на: 18/12/2019 10:55 Докладвай този коментар
anonymous
До: "За лаиците трябваше да напишете този става, този не .....Написан на: 16/12/2019 14:02".
Няма как да напишат марките. Всички други 25 проверени шоколада ще ги обвинят в антиреклама. Като прочетем списъка то се вижда кои два шоколада отговарят на европейския стандарт. Благодаря на активните потребители за старанието и активността, която проявяват. Продължавайте все така да защитавате правата на българските потребители да потребяват по-качествени стоки.
Написан на: 18/12/2019 15:04 Докладвай този коментар
anonymous
Тази статия е прах в очите ! Нищо конкретно , никакава помощ за обикновения потребител ! След като сте констатирали толкова нередности , които са против нашето здраве , какво направихте , че тези некачествени шоколади да не стигнат до нас и нашите деца ? Какво ? Предполагам НИЩО ! Тогава , за какво ви са тези изследвания ? За да отчете дейност ли ? Стига ! Свършете си работата до край ! Ако не можете , тогава не разлайвайтв кучетата , госпожи и господа !
Написан на: 18/01/2020 13:12 Докладвай този коментар
anonymous
E,KOI SA DVATA NAI DOBRI SHOKOLADA PRODAVANI V BG." LINDOR?
Написан на: 18/01/2020 14:11 Докладвай този коментар
anonymous
Беше добре да включите в проучването и занаятчийските шоколади, които претендират за качество и натурални продукти - Гайо, “Casa Kakau”
Написан на: 23/01/2020 16:27 Докладвай този коментар
anonymous
Если вы желаете быстро и недорого обзавестись качественным жильём, то наша компания, это как раз то, что вы ищете. Прежде всего, [url=https://builder-spb.ru]строительство дома[/url] приобретают всё большее признание, благодаря своей доступности. Наше предприятие, применяет исключительно передовые технологии, позволяющие значительно сэкономить.
Написан на: 28/07/2024 02:02 Докладвай този коментар
anonymous
Строительство загородных домов под ключ - это процесс возведения дома с
нуля до полной готовности, включая все этапы проектирования,
строительства и отделки, без участия заказчика.
стоимость кирпичной кладки за 1 м3
Написан на: 18/09/2024 01:47 Докладвай този коментар
anonymous
Ветошь: секреты производства и применения
ветошь обтирочная бельевая
Написан на: 19/09/2024 19:46 Докладвай този коментар
anonymous
Строительство загородных домов под ключ - это процесс возведения дома с нуля до полной готовности, включая все этапы проектирования, строительства и
отделки, без участия заказчика.
стоимость работ по газобетону в спб
Написан на: 22/09/2024 14:03 Докладвай този коментар
anonymous
Ветошь: секреты производства и применения
ветошь махровая спб
Написан на: 23/09/2024 16:08 Докладвай този коментар
anonymous
Строительство загородных домов под ключ - это процесс возведения дома с нуля до полной
готовности, включая все этапы проектирования, строительства и
отделки, без участия заказчика.
стоимость кладки кирпича
Написан на: 25/09/2024 12:26 Докладвай този коментар
anonymous
Ветошь: секреты производства и применения
ветошь купить спб
Написан на: 29/09/2024 18:01 Докладвай този коментар
anonymous
Ветошь: секреты производства и применения
ветошь белая
Написан на: 02/10/2024 04:59 Докладвай този коментар
anonymous
Строительство загородных домов
под ключ - это процесс возведения дома с нуля до
полной готовности, включая все этапы проектирования,
строительства и отделки, без участия заказчика.
кладка перегородок из газобетона цена за м2
Написан на: 02/10/2024 13:17 Докладвай този коментар
anonymous
Строительство загородных домов под ключ - это процесс возведения дома
с нуля до полной готовности, включая все этапы проектирования, строительства и отделки,
без участия заказчика.
кирпичная кладка перегородки цена за работу м2
Написан на: 04/10/2024 19:20 Докладвай този коментар
anonymous
Ветошь: секреты производства и применения
ветошь купить спб
Написан на: 05/10/2024 14:31 Докладвай този коментар
anonymous
Ветошь: секреты производства и применения
купить ветошь спб
Написан на: 05/10/2024 17:08 Докладвай този коментар
anonymous
Строительство загородных домов под ключ -
это процесс возведения дома с нуля до полной готовности, включая все этапы проектирования, строительства и отделки, без участия заказчика.
цена с куба кладки в питере
Написан на: 09/10/2024 06:15 Докладвай този коментар
anonymous
Здесь вы можете провести как плановое ТО, так и сложный ремонт авто.
Каждый бокс оснащен всем необходимым оборудованием для проведения
любых видов работ. Мастера быстро и качественно устранят любую неисправность,
а также помогут подобрать запчасти
и материалы для ремонта.
автосервис красногвардейский район
Написан на: 11/10/2024 08:00 Докладвай този коментар
anonymous
Ветошь: секреты производства и применения
ветошь оптом от производителя
Написан на: 13/10/2024 14:47 Докладвай този коментар
anonymous
Ветошь: секреты производства и применения
ветошь махровая спб
Написан на: 19/10/2024 19:49 Докладвай този коментар
anonymous
Строительство загородных домов под
ключ - это процесс создания
дома с нуля, включая все этапы от проектирования
до сдачи готового объекта заказчику.
каменщики санкт-петербург облицовка
домов
Написан на: 17/11/2024 05:37 Докладвай този коментар
anonymous
Ветошь является незаменимым помощником в уборке
дома, автомобиля, офиса и других помещений.
Она отлично впитывает влагу и пыль, не
оставляя разводов и царапин на поверхностях.
При правильном уходе ветошь служит долго и сохраняет свои качества.
ветошь купить спб
Написан на: 17/11/2024 18:39 Докладвай този коментар
anonymous