Дарение
Подкрепете Асоциация Активни Потребители чрез дарение през платежната система PayPal
Анкета
Откъде предпочитате да вземете пари назаем?
Начало
>
Храни >
Кашкавал
Статия
Печалбата е основната, ако не и единствна цел на всеки участник на пазара от страната на предлагането. Често пъти обаче стремежът към бърза печалба не носи ползи в дългосрочен план.
Прочетете пълния текст
Статия
Производителите на храни в България да изписват върху етикетите съдържанието на мазнини, наситени мазнини, сол и захар на „принципа на светофара".
Прочетете пълния текст
Вижте всички статии
Тест
Традициите в производството на млечни продукти са подложени на безпрецедентна атака в България. Все още не е късно да ги спасим.
Прочетете пълния текст
Тест
До познатия ни кашкавал и всички останали видове от групата на парените сирена се е стигнало чрез постепенно усъвършенстване на технологията в продължение на много векове. Технологията се изразява в прокисване на сиренето и последващо попарване с гореща вода и осоляване. Тази технология се е запазила от древността, тъй като след попарването и осоляването кашкавала се запазвал продължително време годен за консумация. Попарването на сиренината и сравнително обилното осоляване, позволяват продължителното съхраняване на кашкавала и при неблагоприятни условия.
Прочетете пълния текст
Вижте всички тестове