Тест
Когато заговорят за лихви по кредити, финансовите експерти сякаш превключват на китайски. Изведнъж потребителят изпуска нишката и решава, че тази територия е недостъпна за простосмъртни и само някакви големи финансови мозъци са в състояние да я разберат. Затова теглят кредити „на доверие".
Тест
Истински бум навигационните системи преживяват у нас. Наистина в повечето държави пътеуказателните табели са много повече и по-подробни от тези в България, но все пак грешни ходове никога не са изключени.
Тест
Качествените кремове против слънце гарантират обявената на етикета защита и не се отмиват лесно при влизане във вода.
Тест
Външният вид на хляба често обърква. Много от потребителите са на мнение, че тъмните хлябове са най-здравословни, защото съдържат по-малко калории и повече фибри.
Тест
Сиренето и по-конкретно бялото саламурено сирене от краве мляко се нарежда до българското кисело мляко по консумация от потребителите. Сиренето се ползва като богата на протеини и минерали храна и е традиционна за България продукция. Над 40% от млякото, произведено в страната се преработва в саламурени сирена, кашкавали и извара.
Тест
Наименованията, които се използват за бутилираните води, са дефинирани в Наредба за изискванията към бутилираните натурални минерални, изворни и трапезни води, предназначени за питейни цели, като е забранено пускането на пазара на бутилирани води с други наименования освен посочените
Тест
Млякото и сметаната съдържат масло под формата на микроскопични глобули с мембрани от фосфолипиди и протеини. Това разделяне на мазнините в млякото пречи то да се отдели като една обща маса.
Тест
До познатия ни кашкавал и всички останали видове от групата на парените сирена се е стигнало чрез постепенно усъвършенстване на технологията в продължение на много векове. Технологията се изразява в прокисване на сиренето и последващо попарване с гореща вода и осоляване. Тази технология се е запазила от древността, тъй като след попарването и осоляването кашкавала се запазвал продължително време годен за консумация. Попарването на сиренината и сравнително обилното осоляване, позволяват продължителното съхраняване на кашкавала и при неблагоприятни условия.
Тест
Малотрайните колбаси са традиционно разпространен и ползван продукт в България. През последните няколко години кренвиршите са и доста агресивно рекламирани. Поради това предлагаме на вашето внимание сравнителен тест на кренвирши закупени от търговската мрежа.
Тест
България е известна с малко неща по света. Още по-малка част от тях са позитивни. Едно от тях е българското кисело мляко съдържащо типичната за България бактерия Lactobacillus bulgaricus. Тази бактерия е описана в научната литература като антиоксидантно и детоксикиращо средство. На Lactobacillus bulgaricus се дължи до голяма степен и киселият вкус на млякото.